Ovenschotel hutspot met een twist

Ik hou van experimenteren. Zo ook vanavond. Ik had nog bospeen liggen die toch echt op moest en een zak zoete aardappelen. Wat kun je daar van maken? Nadat ik volledig nat was geregend bedacht ik dat hutspot wel lekker was. Een winters gerecht dat goed vult. Het werd een ovenschotel met een hutspot smaak.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 zoete aardappel
– 3 wortelen
– 1 kleine ui
– 2 eieren
– 30+ geraspte kaas
– zout en peper.

Bereidingswijze:
Verwarm de (hete lucht) oven op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en wortelen en snijd ze in plakjes. Doe ze in water en kook ze tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de ui fijn en vet een kleine ovenschaal goed in.
Als de zoete aardappelen en wortelen bijna klaar zijn, kook je de ui mee. Giet af en laat goed uitdruppen en doe het in de ovenschaal. Voeg zout en peper toe. Klop de eieren los en giet over de zoete aardappelen, wortelen en ui. Strooi de geraspte kaas er over en bak de hutspot ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

Foodie 009

Foodie 011
Close up!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s