Als het buiten koud en nat is dan vind ik het altijd lekker om soep te maken. Dus waar ging ik soep van maken? Ik had altijd al eens wortelsoep willen maken, dus na lang zoeken bedacht ik onderstaande recept.
Ingrediënten
– 1 ui
– 1 cm verse gember
– een scheut olie (olijf- of zonnebloemolie)
– 1 kilo wortelen
– 1 teen knoflook
– 1 blokje groentebouillon
– 700 ml water
– 200 ml kokosmelk
Zo maak je het:
Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en bak de gember ongeveer 5 min. Roer af en toe.
Ondertussen schil je de wortelen en snijd ze in plakjes (niet te dik). Snijd de teen knoflook heel fijn. Doe de wortelen en knoflook bij de ui en gember en bak het ongeveer 2 minuten mee. Voeg vervolgens het bouillonblokje, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Zodra de wortels zacht zijn, is de soep klaar.
Haal de pan van het fornuis en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met peper en zout, roer nog even goed door en klaar is kees.
Ik maak de soep en eet er dan twee dagen van. Ik at het met naanbrood, maar bruin brood is er ook lekker bij. Hoewel je het niet verwacht, vult de soep goed.
Een gedachte over “Romige wortelsoep”