In mijn vorige blog maakte ik Limoncello tiramisu in glaasjes. Deze is door de alcohol niet kidsproof, dus vandaar dat ik vandaag een kidsproof versie laat zien. Dan hebben de kinderen ook een lekker toetje en net zoals de volwassenen in een glaasje.

Het recept is erg makkelijk te maken en heb je dan ook binnen no-time op tafel staan. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 6 porties:
– 250 gram mascarpone
– 250 gram slagroom
– 75 gram witte basterdsuiker
– 50 ml halfvolle chocolademelk
– een half pak lange vingers
– chocoladevlokken
Bereidingswijze:
– Klop de slagroom met de basterdsuiker in een kom tot deze lobbig is.
– Mix hierdoor de mascarpone.
– Breek de lange vingers in stukken en giet hierover de chocolademelk. Rol de stukjes door de chocolademelk tot ze rondom nat zijn.
– Doe in ieder glaasje een laagje lange vingers.
– Schep hierover een laagje slagroom-mascarpone mengsel, doe nu weer een laagje lange vingerstukjes in de glazen en maak af met de rest van het mengsel.
– Bewaar de chocolade tiramisu tot het serveren in de koelkast.
– Serveer ze met een lange vinger en wat chocoladevlokken.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!