Limoncello tiramisu in glaasjes

In de Foodybox Kroon op het werk zat een fles limoncello van Villa Massa en daar wilde ik graag een toetje mee maken. Het werd uiteindelijk deze Limoncello tiramisu in glaasjes.

Het recept is erg makkelijk te maken en heb je dan ook binnen no-time op tafel staan. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 6 porties:
– 250 gram mascarpone
– 250 gram slagroom
– 75 gram witte basterdsuiker
– 30 ml limoncello + extra om de lange vingers in te weken
– een half pak lange vingers

Bereidingswijze:
– Klop de slagroom met de basterdsuiker in een kom tot deze lobbig is.
– Mix hierdoor de mascarpone en 30 ml limoncello.
– Breek de lange vingers in stukken en giet hierover wat limoncello. Rol de stukjes door de limoncello tot ze rondom nat zijn.
– Doe in ieder glaasje een laagje lange vingers.
– Schep hierover een laagje slagroom-mascarpone mengsel, doe nu weer een laagje lange vingerstukjes in de glazen en maak af met de rest van het mengsel.
– Bewaar de limoncello tiramisu tot het serveren in de koelkast.
– Serveer ze met een lange vinger.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

3 gedachtes over “Limoncello tiramisu in glaasjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s