In de Foodybox Kroon op het werk zat een fles limoncello van Villa Massa en daar wilde ik graag een toetje mee maken. Het werd uiteindelijk deze Limoncello tiramisu in glaasjes.

Het recept is erg makkelijk te maken en heb je dan ook binnen no-time op tafel staan. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 6 porties:
– 250 gram mascarpone
– 250 gram slagroom
– 75 gram witte basterdsuiker
– 30 ml limoncello + extra om de lange vingers in te weken
– een half pak lange vingers
Bereidingswijze:
– Klop de slagroom met de basterdsuiker in een kom tot deze lobbig is.
– Mix hierdoor de mascarpone en 30 ml limoncello.
– Breek de lange vingers in stukken en giet hierover wat limoncello. Rol de stukjes door de limoncello tot ze rondom nat zijn.
– Doe in ieder glaasje een laagje lange vingers.
– Schep hierover een laagje slagroom-mascarpone mengsel, doe nu weer een laagje lange vingerstukjes in de glazen en maak af met de rest van het mengsel.
– Bewaar de limoncello tiramisu tot het serveren in de koelkast.
– Serveer ze met een lange vinger.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Kan je dit ook met Baileys maken?
LikeLike
Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik heb wel eens tiramisu met baileys gehad. Dus ja, dat moet kunnen 😊
LikeLike