Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het ook weer tijd voor stamppot. Voor deze stamppot heb je wel wat meer ingrediënten nodig en ben je wat langer bezig, maar het resultaat is heerlijk.
Ik heb ervoor gekozen om vlees bij deze stamppot te serveren in een lekkere jus. Je kunt er ook voor kiezen om een vega-gehakt te gebruiken. Verder gebruik ik geen zout of peper, omdat de jus van de gehaktballen genoeg smaak geeft. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 zak spruitjes (á 500 gram)
– 200 gram bevroren pompoenblokjes
– 1 grote rode ui
– 1 kilo kruimige aardappelen
– 250 ml melk
– 500 gram rundergehakt
– 1 zakje gehaktkruiden slagersrecept
– ketjap
– ketchup
– water
– olijfolie
Bereidingswijze:
Voorbereiding en eerste bereiding
– Verwarm de oven op 220 graden en stel in op 30 minuten.
– Schil de aardappel aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
– Dop de spruitjes, maak ze schoon en doe ze in een kom.
– Doe de bevroren pompoenblokjes ook in een kom en meng samen met een eetlepel olijfolie.
– Stort de groenten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in +/- 30 minuten gaar.
– Meng ondertussen de gehakt met de gehakkruiden en draai hier gehaktballen van.
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin.
– Giet hierbij een flinke scheut water, een flinke scheut ketjap en ketchup en roer tot een dikke jus. Is de jus te weinig, voeg dan een beetje van alles extra toe.
Stamppot maken en serveren
– Giet de aardappels als ze klaar zijn af en stamp met de melk tot een gladde puree.
– Doe de ovengroente bij de puree en stamp tot een grof geheel.
– Serveer de stamppot op de borden met een gehaktbal en lekker veel jus.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Dat klinkt heel erg lekker😋
LikeGeliked door 1 persoon
😊 dank je wel!
LikeLike