Wij eten vaak quiches, omdat we dan voor twee dagen eten hebben. Nu maakte ik laatst weer eens een nieuwe variant, namelijk de quiche met groene asperges en zalm. Deze quiche is makkelijk te maken en heb je binnen het uur op tafel staan. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche
– een rol vers hartige taartdeeg
– 500 gram groene asperges
– 200 gram gerookte zalm
– 4 eieren
– 1 beker crème fraîche (250 ml)
– 1 theelepel gedroogde dille
– peper (en eventueel zout)
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Was de asperges en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de asperges in stukjes, kook ze 5 minuten en giet ze dan af.
– Snijd ondertussen de gerookte zalm in plakjes.
– Klop de eieren met de crème fraîche en maak op smaak met peper (en eventueel zout).
– Roer de dille door het eimengsel.
– Vet een taartvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
– Leg de aspergestukjes en de zalm op de bodem.
– Stort het eimengsel hierover en doe de quiche in de oven.
– Bak de quiche in 30 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 50 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!