In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zat afgelopen jaar een flesje rum van Ron Abuelo. Ik speelde al een tijdje met het idee om iets met rumrozijnen te maken en bedacht toen cupcakes met rumrozijnen en chocolade. Een rumbal in de vorm van een cakje. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een 8 cupcakes:
– 150 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra
– 150 gram boter (kamertemperatuur)
– 150 gram suiker
– drie eieren (kamertemperatuur)
– een snufje zout
– 50 gram chocolade chips/chunks
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 80 gram rozijnen
– 50 ml rum
Bereidingswijze:
– Wel de rozijnen een paar uur in de rum en laat dan uitlekken.
– Meng een klein beetje bakmeel door de rozijnen, zodat ze niet allemaal naar beneden zakken.
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 30 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg het zelfrijzend bakmeel en de cacao voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Schep de rozijnen en chocolade chips/chunks door het beslag.
– Vet een muffinbakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cupcakes straks makkelijker uit de vorm komen.
– Schep ongeveer twee eetlepels beslag in de vormpjes. (Ik kon 8 cupcakes maken)
– Bak de cupcakes in 30 minuten gaar.
– Als ze klaar zijn laat je ze even afkoelen in het blik. Dan haal je ze er voorzichtig uit en laat je ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!