Cake met frambozenjam

In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zat dit jaar een pot frambozen jam (meer fruit, minder suiker)van Bonne Maman. Ik besloot het in een cake te verwerken, omdat het naast broodbeleg perfect is om mee te bakken.  Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram bloem naar keuze
– 2 theelepels bakpoeder
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 170 gram suiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eetlepels frambozenjam
– een snufje zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Meng het bakpoeder met de bloem en voeg voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm en smeer de jam over de bovenkant uit en roer licht door de bovenkant van de cake. (Maximaal twee keer roeren)*
– Bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.

*De jam zal verder naar beneden zakken tijdens het bakken.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s