Kip kerrie

Er zijn van die gerechten waarvan ik vooraf denk dat het heel moeilijk is te maken zonder een zakje. Deze kip kerrie bewijst het tegendeel!

Dit is een van de makkelijkste recepten ooit! Het is een heerlijk kipgerecht, dat snel op tafel staat. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
– rijst afgemeten voor 2 à 3 personen
– 2 stukken kipfilet
– een zakje sugarsnaps
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel kerrie
– 1 blikje ananas in blokjes
– 250 ml kookroom light
– 125 ml water
– 2 handjes cashewnoten
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de instructies van het pak.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin.
– Pers de knoflook uit boven de kip en bak kort mee.
– Meng de kerrie en bloem. Schep het kerriebloemmengsel door de kip en bak kort mee.
– Schenk de kookzuivel en 125 ml water erbij en roer op laag vuur tot een gladde en gebonden saus.
– Stoof de kip 5 minuten zachtjes gaar in de kerriesaus.
– Kook ondertussen de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar.
– Laat de ananasblokjes uitlekken en voeg toe en laat kort meestoven.
– Maak de saus op smaak met wat peper en zout.
– Serveer de kip kerrie met de rijst, sugar snaps en cashewnoten.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s