In de Foodybox van Kroon op het werk zat dit keer onder andere groente van Van Eigen bodem. Een van deze groente was een prei, een groente die wij eigenlijk nooit eten.
Ik wilde een makkelijk en smaakvol recept maken. Dus bedacht ik dat ik daar wel een lekkere soep mee kon maken. Binnen 30 minuten staat deze heerlijke soep op tafel. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 1 prei
– 125 gram tuinerwtjes (diepvries)
– 1 liter water
– 2 blokjes groentebouillon
– 1/2 ui
– 1 theelepel kerrie
– een flinke scheut kookroom (light)
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
– Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie.
– Voeg de kerrie toe als de ui glazig is en bak 1 minuut mee.
– Was de prei, snijd deze in dunne ringen en bak deze kort mee.
– Voeg nu de tuinerwtjes, het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
– Laat de soep 10 minuten koken en pureer deze daarna glad.
– Giet de kookroom erbij, roer door en klaar is de soep.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingswijze: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!