Bonensoep

Mijn zus Chantal stuurde mij het recept van deze bonensoep door. De soep is vegetarisch, perfect voor een meatless Monday.

Deze bonensoep vereist wel wat voorwerk, omdat je het maakt met gedroogde bonen en deze moet je dus eerst 8 uur laten weken. Zet de bonen dus de avond van tevoren onder water, zodat je de volgende dag gelijk aan de slag kunt. Lees je mee met het recept?

Ingrediënten:
– 2 liter water
– 4 blokjes groentebouillon (de variant minder zout, meer kruiden)
– 500 gram gedroogde bruine bonen
– 500 gram soepgroenten
– 1 grote zoete aardappel
– 1 laurierblad

Bereidingswijze:
– Zet de avond van tevoren de bonen onder water en laat minstens 8 uur weken.
– Doe het water, laurierblad en de blokjes groentebouillon in een pan, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
– Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes.
– Voeg de soepgroenten en zoete aardappel na 45 minuten toe en laat nog 20 minuten meekoken.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 8 uur wachttijd, 1 uur en 15 minuten kooktijd.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s