Cashewnotenboter

Ik had nog wat rauwe cashewnoten liggen en ik wilde daar graag cashewnotenboter mee maken. Iets wat al heel lang op mijn to-do-lijstje stond, maar er steeds maar niet van kwam. Tijdens mijn verlof besloot ik dat het tijd was om het te maken.


Het is erg simpel om te maken en hieronder leg ik je uit hoe je dit kunt doen. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 145 gram rauwe cashewnoten
– een snuf kaneel
– een scheut honing
– een scheut olijfolie*

Bereidingswijze:
– Doe de cashewnoten, kaneel, honing en olijfolie in een keukenmachine en maal net zo lang tot er een mooie pasta ontstaat.
– Als jouw keukenmachine niet zo sterk is, laat deze dan telkens 5 minuten draaien, even afkoelen en weer verder.
– Het duurt ongeveer 20 minuten voor je een mooie cashewnotenboter hebt.

Totale bereidingstijd: 25 minuten.
* Ik gebruikte extra virge olijfolie van Filippo Berro die ik in de foodbox van Kroonophetwerk ontving.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s