Stoofvlees met appelstroop en mosterd

Ik maakte dit heerlijke stoofvlees met appelstroop en mosterd tijdens de tweede week van mijn zwangerschapsverlof. Het weer was niet denderend, waardoor ik veel thuis zat en dus besloot ik dan maar een winterse maaltijd klaar te maken.

Net als alle andere stoofvleesgerechten heb je veel geduld nodig om het vlees goed gaar te krijgen. Laat het zeker 3 uur opstaan voor heerlijk mals vlees. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 600 gram (runder)riblappen
– 3 wortels
– 300 gram sperziebonen
– 1 ui
– 3 eetlepels appelstroop
– 2 eetlepels Dijon mosterd
– 4 laurierblaadjes
– een klontje boter
– 500 milliliter water
– 1 blokje rundvleesbouillon
– 3 zoete aardappels

Bereidingswijze:
– Besmeer de riblappen royaal met de mosterd en appelstroop en snijd vervolgens in stukken.
– Snijd de ui grof, schil de wortels en snijd deze in grove plakken.
– Dop de sperziebonen en halveer ze. Bewaar de wortels en sperziebonen.
– Kook het water en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
– Verhit de boter in de pan en bak het vlees kort aan alle kanten bruin.
– Voeg nu de ui en laurierblaadjes toe en giet net zoveel bouillon bij het vlees tot dit onder water staat.
– Breng aan de kook, draai het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat het vlees rustig 3 uur pruttelen.
– Na 2,5 uur voeg je de wortels en sperziebonen toe.
– Zet nu ook een pan water op om de zoete aardappels te koken/stomen. Zodra deze gaar zijn, stamp je de zoete aardappels tot een puree.
– Serveer het stoofvlees met de puree.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 4 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

3 gedachtes over “Stoofvlees met appelstroop en mosterd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s