Stoofvlees met kruidnoten

Tijdens het nalopen van mijn foto’s, kwam ik erachter dat ik dit recept helemaal vergeten was te publiceren. Ik maakte dit stoofvlees met kruidnoten afgelopen december en het was dan ook even spitten in mijn receptenboek om het recept terug te vinden. Gelukkig vond ik het ergens op een pagina.
Stoofvlees met kruidnoten
Ik maakte al vaker stoofvlees, maar wilde iets doen met kruidnoten die ik over had. De kruidnoten geven de saus en het vlees een heerlijke smaak. Mocht je nu geen kruidnoten meer hebben, dan kun je er ook ontbijtkoek in doen. Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 3-4 personen:
– 700 gram stooflappen
– 350 ml rode wijn*
– 300 ml runderbouillon
– 1 klein blikje tomatenpuree
– twee rode uien
– 3 handjes kruidnoten
– vier wortels
– bakboter
– twee laurierblaadjes
– drie kruidnagels
– rode kool met appel*

Bereidingswijze:
– Zet een pan op het vuur en verwarm een scheut boter. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en bak het vlees kort aan alle kanten bruin.
– Schil de wortel en snijd in dikke rondjes en snijd de uien grof.
– Doe de wortels, ui, kruidnagels, laurierblaadjes, runderbouillon, tomatenpuree en wijn in de pan. (Het vlees moet net onder de vloeistof staan).
– Doe de kruidnoten erbij en roer goed door.
– Zet nu het fornuis lager en laat het geheel drie uur met het deksel op de pan pruttelen.
– Serveer met de rode kool met appel. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 4 uur.

  • De rode wijn, een Merlot, van Gallo Family Vineyards en de rode kool met appel van Servero zaten in de foodybox kerst van Kroon op het werk.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s