Rondreis Arizona, Californië, Nevada en Utah (2017) Dag 5 – 8

Bide-a-wee-inn-lovetocookhealthy
Dag 5 – Woensdag 24 mei. Pacific Grove – Ventura
We hebben beide als een blok geslapen en zijn opnieuw vroeg wakker. Nadat we gedoucht hebben en onze koffers weer klaar hebben gezet, lopen we naar de receptie voor het ontbijt. We zijn een kwartier te vroeg en dus gaan we een stukje lopen in de omgeving. Al gauw zien we herten bij de buren door de tuin lopen en we volgen ze een klein stukje. Even later is het tijd om te ontbijten. We halen bagels, fruit, muffins en koffie bij de receptie en nemen dit mee naar de kamer.

Na het ontbijt checken we uit en besluiten we een paar straten verderop naar de kust te rijden. Daar zien we in de verte een walvis uit het water springen. We maken wat foto’s en rijden dan naar de 17 mile scenic drive die door Pacific Grove en Pebble Beach loopt. We stappen een paar keer uit om foto’s te maken en vervolgen dan onze weg richting Ventura. Door de aardverschuivingen die eerder het jaar hebben plaatsgevonden kunnen we de Highway 1 niet volledig rijden en worden we binnendoor gestuurd. Daardoor moeten we een stukje terugrijden voor de zeeolifanten bij Piedras Blancas. Er lopen rangers rond die uitleg geven over de zeeolifanten en dat is erg leuk om te horen.
Zeeolifanten PIedras Blancas
We komen aan het einde van de dag aan in Ventura, waar we een kamer hebben geboekt bij het Crystal Lodge Motel Hotel. Dit hotel is recent helemaal opgeknapt en de eigenaresse is erg aardig en geeft allemaal tips waar we kunnen eten. ’s Avonds eten we bij een Thais restaurant.

Dag 6 – Donderdag 25 mei. Ventura – Los Angeles
Op aanraden van de eigenaresse van het motel ontbijten we vandaag bij Pete’s breakfast house. We worden niet teleurgesteld en genieten van een heerlijk ontbijt. We wandelen nog even naar de boulevard en daarna is het tijd om richting Los Angeles te rijden. Onderweg stoppen we bij de Camarillo Premium Outlet.
We komen halverwege de middag aan in Los Angeles en checken in bij ons hotel Friendship Motor Inn. De eigenaar is erg enthousiast en wijst ons het Hollywood sign aan en heeft nog allerlei andere tips. We besluiten de bus naar de Walk of Fame te nemen en komen midden in de filmpremière van Wonder Woman terecht. We staan een poosje sterren te spotten en gaan dan een hapje eten bij de MacDonalds. Daarna pakken we dus bus terug naar het hotel.

Dag 7 – Vrijdag 26 mei. Los Angeles.
Universal studios
We staan vroeg op en rijden na het ontbijt naar de Universal Studios. We kopen een kaartje en kunnen al snel met een tour mee. We gaan met een karretje langs de studio’s, de filmsets en krijgen tijd om rond te kijken in het Harry Potter museum. Ongeveer 2,5 uur later sluiten we de tour af op de Friends bank.

We rijden vervolgens naar Venice Beach om Muscle Beach en de pier van Santa Monica te bezoeken. Het is erg druk en we zijn meer dan een uur onderweg om van de studio’s naar het strand te rijden. Nadat we de auto geparkeerd hebben, halen we in een piepklein winkeltje een wrap en iets te drinken. Inmiddels is de zon gaan schijnen en daarom zoeken we een mooi plekje op de boulevard om onze lunch op te eten en kijken we ondertussen mensen. Na de lunch lopen we de boulevard af naar de pier van Santa Monica. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel en halen we onderweg iets te eten voor op de hotelkamer.

Dag 8 – Zaterdag 27 mei. Los Angeles – Joshua Tree National Park
We rijden op tijd naar het vliegveld van Los Angeles om onze auto in te leveren en laten ons met een taxi naar Cruise America brengen om de camper op te halen. Nadat al het papierwerk gedaan is, rijden we naar een supermarkt en halen wat boodschappen. Vervolgens gaan we op weg naar Joshua Tree National Park. Hier hebben we onze eerste overnachting op de Black Rock Campground.
Wanneer we aankomen zijn de rangers al weg, maar onze naam hangt op het bord en we mogen naar onze plaats rijden. We worden aangesproken door een motorrijder die niet gereserveerd heeft en aangezien onze plek groot genoeg is, mag hij van ons zijn tent op een stuk van onze kampeerplek zetten.
Ik maak snel wat avondeten klaar en dan gaan we nog een stukje wandelen. Wanneer het donker is, gaan we weer terug en al vrij snel slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s