Rondreis Arizona, Californië, Nevada en Utah (2017) Dag 1 – 4

Dag 1 – Zaterdag 20 mei. Amsterdam San Francisco
We vertrekken halverwege de ochtend naar Schiphol, parkeren de auto op P3 en pakken de shuttlebus naar vertrekhal 1. Daar mogen we bijna aan het begin van deze hal onze koffers afgeven. Nadat we dat gedaan hebben, gaan we door de douane en security. Ondanks dat het een zaterdag is, gaat dit erg vlot en kunnen we al snel naar de Starbucks voor koffie en een snack.

Onze vlucht (Lufthansa) vertrekt om 14:20 uur naar Frankfurt, eenmaal daar hebben we een uur de tijd om onze aansluitende vlucht om 17:25 uur met United Airlines te halen. De vlucht verloopt prima. Het vliegtuig is wat ouder, waardoor we geen eigen beeldscherm hebben en de films enkel op de schermen boven het gangpad kunnen kijken. Ik probeer wat te slapen en loop wat heen en weer. (Sorry buurman). We landen om 19:45 uur. De procedure bij de douane en het ophalen van de koffer gaat redelijk vlot, waardoor we al snel een taxi kunnen aanhouden om ons naar het hotel te brengen.
We verblijven deze dagen in het Pickwick Hotel vlakbij Union Square. Eenmaal geïnstalleerd in de kamer nemen we een snelle douche en gaan we slapen.
Painted ladies
Dag 2 – Zondag 21 mei. San Francisco
Na een lange nacht worden we rond 6 uur wakker. Aangezien het hotel geen ontbijt verzorgt, kijk ik online waar we kunnen we ontbijten. Na een snelle douche, maken we ons klaar om te gaan ontbijten bij the Pinecrest Diner. Als we daar om half 8 aankomen staat er al een rij met mensen te wachten. We sluiten aan en het duurt niet lang voordat we beide achter een bord pancakes zitten.

Wanneer we klaar zijn lopen we richting Union Square en kopen we een kaartje voor een Hop on Hop off bus. Helaas blijkt er deze zondagochtend ook een marathon te zijn, waardoor we langer dan normaal op de bus moeten wachten. Gelukkig is het mooi weer, lopen we wat rond in de omgeving van Union Square en zoeken we een plekje in de zon. Net als we op het punt staan ons geld terug te vragen komt er een bus aanrijden. We stappen in en besluiten om eerst een rondje mee te rijden. Zo krijgen we een idee van de stad en de informatie die vertelt wordt is ook erg interessant. We rijden over de Golden Gate Bridge en besluiten uit te stappen om foto’s te maken, want de buschauffeur neemt daar pauze. Het is prachtig helder en erg warm, genieten dus!
Golden Gate Bridge
We rijden de hele route mee en stappen even later uit bij China Town. We besluiten verder te lopen naar Fisherman’s Wharf, waar we foto’s maken van de zeeleeuwen en Pier 39 bezoeken. Daarna stappen we nog een keer op de bus voor nog een rondje SF en laten we ons naar Union Square rijden. Vanaf daar lopen we terug naar ons hotel. Onderweg loop ik nog een supermarkt binnen om een sapje te halen en wat yoghurt voor het ontbijt. We eten ’s avonds een pizza in het restaurant van het hotel.

Dag 3 – Maandag 22 mei. San Francisco
We zijn weer vroeg wakker en nadat we hebben gedoucht en onze yoghurt hebben gegeten gaan we weer op pad. Het is vandaag een paar graden frisser dan gisteren en in tegenstelling tot gisteren houd ik voorlopig mijn trui aan. Koppig als ik ben loop ik wel in een korte broek, ik ben immers op vakantie.
Vanaf het hotel lopen we richting Union Square, halen onderweg een koffie en een muffin en lopen dan eerst naar Telegraph Hill. Ondanks dat het maandag is, is het heerlijk rustig op straat. We maken wat foto’s en lopen dan vanaf Telegraph Hill met een omweg naar Pier 33, want we gaan vanochtend naar Alcatraz. We zijn ruim op tijd en sluiten aan in de rij met mensen die om dezelfde tijd gereserveerd hebben. Al gauw stappen we op de boot en gaan we richting The Rock. Ik maak ondertussen kennis met het verraderlijke weer van San Francisco, want man, man, man wat heb ik het koud op die boot en op Alcatraz zelf is het niet veel beter. Maar goed, niet piepen en gewoon doorgaan.
We doen de audiotour en kijken daarna nog even rond.
Persoonlijk vond ik Alcatraz interessant om gezien te hebben, maar in het cellencomplex en alles eromheen was vrij kaal qua aankleding. De bibliotheek was aangekleed met een kartonnen boek en verder was er niet heel veel te zien. De audiotour vond ik wel heel goed en interessant.
Alcatraz
Nadat we de boot terug hebben gepakt, eet ik op aanraden van mijn schoonzussen clam chowder in zuurdesembrood en mijn man eet een chili in zuurdesembrood. Daarna stappen we weer op de Hop on Hop off bus en laten we ons naar de Painted Ladies rijden. Onderweg passeren we weer de Golden Gate bridge en dit keer hangt er een dichte mist en is het ontzettend koud. Op de terugweg zitten we in de bus in plaats van bovenop en dat is qua temperatuur een stuk beter.
Bij de Painted Ladies stappen we uit en maken we foto’s. De temperatuur is hier een stuk aangenamer en we gaan daarom lopend naar Lombard Street. Daar maken we nog wat foto’s en besluiten dan terug te lopen naar het hotel. We eten opnieuw in het hotel, want dat is ons goed bevallen.

Dag 4. Dinsdag 23 mei. San Francisco – Pacific Grove.
Na het ontbijt, gaan we nog een stukje wandelen en blijkt het weer kouder te zijn dan de dag ervoor. In het hotel verruil ik mijn korte broek voor mijn spijkerbroek en aan het einde van de ochtend pakken we een taxi naar het vliegveld en halen we onze auto op bij Alamo. We krijgen een Ford Explorer mee en nadat we de koffers hebben ingeladen rijden we de snelweg op. Onze bestemming is Pacific Grove, daar hebben we een overnachting geboekt bij Bide-A-Wee Inn & Cottages. Nadat we onze koffers in de kamer hebben gezet, rijden we met de auto terug naar Monterey en parkeren we de auto bij het water. Daar liggen allemaal zeehonden met pups en zijn we geruime tijd bezig met allemaal foto’s te maken. Zo schattig die beestjes!
Bixby bridge
Daarna rijden we via de Highway 1 naar de Bixby Creek Bridge (GTA), volgen de kustweg nog een stuk (zie ik daar een walvis in het water?) en eten uiteindelijk bij de Big Sur River inn. We rijden terug naar Pacific Grove, maar rijden onderweg eerst nog naar Moss Landing op zoek naar zeeotters. We zien uiteindelijk niets en rijden terug naar het hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s