De herfts/winter is perfect om met ovenschotels aan de slag te gaan. Zo maakte ik onlangs deze Shepherd’s pie met zoete aardappelen. Een heerlijke schaal vol comfort food. Je kunt deze Shepherd’s pie ook van tevoren klaarmaken, dan hoef je hem alleen nog maar af te bakken in de oven als je wilt gaan eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 600 gram zoete aardappelen
– 500 gram gehakt
– 12 gram ongezouten boter
– 2 wortels
– 1 blikje maïs
– 1 blikje doperwten
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/4 theelepel cayenne
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel uipoeder
– 1/2 paprikapoeder
– een eetlepel olijfolie
– geraspte kaas 30+
Bereidingswijze:
– Verhit de oven voor op 170 graden en stel in op 20 minuten.
– Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en stoom of kook in ongeveer 20 minuten gaar.
– Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de gehakt gaar.
– Schil de wortel, snijd in plakjes en doe samen met de maïs en doperwten bij het gehakt.
– Voeg nu ook de Worcestersaus, tomatenpuree en de kruiden toe. Ik heb de kruiden naar smaak toegevoegd, proef dus even voordat je verder gaat met het gerecht. Roerbak alles en laat zacht pruttelen.
– Giet de zoete aardappel af of haal uit de pan en prak samen met de boter tot een puree.
– Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en stort het gehaktmengsel in de schaal.
– Doe nu de zoete aardappelpuree er over en verdeel tot je geen gehakt meer ziet.
– Strooi als laatste de geraspte kaas over de Shepherd’s pie en zet de ovenschaal in de oven.
– Bak het geheel ongeveer 20 minuten en haal uit de oven zodra de kaas en de randjes van de schaal beginnen te kleuren.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!