Begin september waren mijn man en ik een weekje in Zuid-Spanje. In een pitoresk dorpje aten we tapas en daar at ik voor het eerst in jaren weer eens pimientos de padrón oftewel groene pepertjes. We hadden drinken en tapas besteld en kregen een bordje met pimientos de padrón van het huis. In Spanje is het heel normaal om een kleine tapas of algo para picar (iets om op te knabbelen) te serveren.
De foodie in mij noteerde gelijk op mijn to-do-lijst dat ik deze tapas op de site wilde zetten. Het is een tapas die je in een handomdraai maakt, dus eigenlijk mogen de pimientos de padrón niet ontbreken tijdens een tapasavond. De pepers zijn in principe niet scherp, maar er kan een scherpe peper tussen zitten. Dat brengt geluk zegt men. Kijk je mee naar het minirecept?
Ingrediënten:
– een bakje/zakje pimientos de padrón (bijv. Lidl, Appie of de Turkse supermarkt)
– grof zeezout
– gerookt paprikapoeder
– een scheut olijfolie
Bereidingswijze:
– Verhit een scheut olijfolie in een pan.
– Maak de pimientos de padrón schoon en dep droog.
– Bak de pimientos de padrón in de pan door ze voortdurend om te scheppen.
– Na ongeveer vijf minuten zitten er “blaren” op de pepers, beginnen ze te verschrompelen en zwarte plekjes te krijgen. Dan zijn ze klaar.
– Doe de pimientos de padrón op een bord, strooi er wat grof zeezout en gerookt paprikapoeder over en serveer.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!