Snelle minestronesoep

Ik vind soep zo ontzettend lekker, dat ik altijd weer een nieuw recept probeer te verzinnen. Nu liep ik al een tijd rond met het idee om minestronesoep te maken. Maar zoals wel vaker gebeurt verzin ik weer andere recepten die dan in mijn hoofd voorrang krijgen.

Vandaag laat ik jullie dan eindelijk mijn recept voor een snelle minestronesoep zien. Voor deze soep hoef je niet te snijden, want ik gebruik een zak Italiaanse roerbakmix waarbij de groente al heel fijn is gesneden. Daarnaast heb je ook alleen maar een soeppan en -lepel nodig, dus praktisch geen afwas! Kijk je mee naar het recept?

Ingrediënten voor een grote pan soep:
– 1 teentje knoflook
– 1 scheutje olijfolie
– 400 gram Italiaanse (fijngesneden) roerbakmix
– 400 gram witte bonen in blik
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 liter water
– 2 blokjes groentebouillon
– peper naar smaak

Bereidingswijze:
– Verhit de olijfolie in een soeppan, pers de knoflook boven de pan uit en fruit kort aan.
– Doe alle andere ingrediënten met uitzondering van de peper in de pan en breng aan de kook.
– Laat het geheel zo’n 25 minuten koken en breng op smaak met peper.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s