Een tijd terug maakte ik tomatenrisotto. Dat smaakte naar meer en vandaag geef ik je het recept voor een herfstige risotto met champignons en pompoen. Lees je mee?
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 liter water
– 2 blokje groentebouillon
– 150 gram risottorijst
– 100 gram pompoenblokjes (ontdooid)
– 125 gram kastanjechampignons
– 1 kleine rode ui
– 1 teentje knoflook
– 62 ml zoete witte wijn
– Parmezaanse kaas ter garnering
– een handje walnoten ter garnering
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
– Maak de bouillon klaar en zet weg.
– Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
– Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit in de pan.
– Maak de kastanjechampignons schoon, snijd in plakjes, doe in de pan en bak een paar minuten mee.
– Voeg de risottorijst toe en roer goed door tot de rijst glazig is.
– Voeg de pompoen toe en schep even goed om.
– Doe de wijn in de pan, roer continue en laat de rijst de wijn opnemen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.
– Voeg nu beetje bij beetje 500-600 ml groentebouillon toe (zet de rest van de bouillon apart*) en blijf roeren totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is.
– Proef goed of de risotto gaar is.** Zo niet, voeg dan nog wat extra bouillon toe door bovenstaande stap te herhalen, net zolang tot de risotto gaar is.
– Serveer de risotto en garneer met de Parmezaanse kaas en walnoten.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.
*Maak met de rest van bouillon een snelle soep door wat groente en vermicelli/spaghetti toe te voegen.
** Het komt vaak voor dat de risotto meer tijd nodig heeft dan op de verpakking of in recepten staat. Door simpel iets meer bouillon toe te voegen, krijg je alsnog een goede risotto. Dus schrik niet als je meer bouillon moet gebruiken.