Risotto stond al een tijdje op mijn to-do-lijstje. Het is één van die gerechten waarvan ik dacht dat het lastig was het te maken. Wat blijkt? Het is totaal niet moeilijk!
Deze tomatenrisotto is binnen 35 minuten klaar en heerlijk van smaak! Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten voor 2 personen:
– 150 gram risottorijst
– 500 ml kippenbouillon (500 ml water + 1 blokje kippenbouillon)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 8 eetlepels tomato frito
– 1 trostomaat
– een hand Parmezaanse kaas
– een flinke hand pijnboompitten
– een scheut olijfolie
Bereidingswijze:
– Maak de bouillon klaar en zet weg.
– Rooster de pijnboompitten en zet weg.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Doe wat olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui.
– Zodra de ui glazig is, voeg je de rijst toe. Roer goed door en bak gedurende 1 minuut mee.
– Doe nu een paar eetlepels bouillon bij de rijst, totdat de rijst net onder de bouillon staat.
– Zorg dat de bouillon borrelt en laat de rijst de bouillon volledig opnemen.
– Herhaal dit gedurende 25 minuten en roer ondertussen ook goed.
– Na 25 minuten is de rijst gaar.
– Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met de tomato frito toe. Verwarm goed door en schep dan de tomatenrisotto op de borden.
– Maak af met wat Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 35 minuten.
Een gedachte over “Tomatenrisotto”