Amandel zandkoekjes

Het is alweer een tijd geleden dat ik koekjes bakte. Maar nu het buiten steeds kouder wordt, vind ik het heerlijk om koekjes te bakken. Deze amandel zandkoekjes maak je heel snel, doordat je het deeg in de keukenmachine maakt. Daarna laat je het even in de koelkast rusten en vervolgens bak je ze in 20 minuten af. Makkelijker kan niet!

Amandel zandkoekjes

Ingrediënten voor 30 koekjes:
– 100 gram amandelmeel
– 300 gram bloem
– 170 gram ongezouten boter in blokjes
– 1 ei
– 110 gram honing

Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix hier in ongeveer 20/30 seconden een mooi deeg van. (Ik gebruik hiervoor mijn Magimix).
– Leg het deeg op vershoudfolie, vouw dicht en leg 30 minuten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 20 minuten.
– Strooi wat bloem over het aanrecht en rol hierop het deeg uit.
– Steek met een koekjesvorm de koekjes uit en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Eet smakelijk!

Pssst: Doop de koekjes eventueel nog in gesmolten chocolade, wanneer de amandel zandkoekjes volledig afgekoeld zijn.

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Amandel zandkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s