Eerder deze maand maakte ik homemade granola met cranberries. Vandaag laat ik je zien dat je met een kleine aanpassing je granola kunt pimpen naar een chocolade granola
Deze homemade granola maak je net zo snel klaar als het vorige recept. Ik voegde er deze keer niets aan toe, maar je kunt natuurlijk er voor kiezen om kokossnippers, ongebrande noten, zaden of pitten toe te voegen. Ik zou zeggen, leef je uit!
Ingrediënten voor 1 grote pot:
– 270 gram havermout
– 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 20 gram cacaopoeder
– 115 gram honing
– 60 ml olijfolie
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 150 graden en stel in op 20 minuten.
– Meng de havermout, kokosbloesemsuiker, cacao en zout in een kom.
– Meng in een andere kom de honing en olijfolie.
– Roer de natte ingrediënten door de droge en meng goed.
– Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en en spreid de granola over de bakplaat.
– Bak de homemade granola in ongeveer 20 minuten gaar.
– Til het bakpapier met de granola voorzichtig op een rooster en laat afkoelen. Roer wel om de vijf minuten de granola door. Je zult zien dat de granola harder wordt.
– Bewaar de chocolade granola in een luchtdichte bak.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten wachttijd.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!