Zelf bagels maken is leuk en lekker, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Vandaag deel ik het recept van deze heerlijke kaneelbagels, zodat je deze ook zelf kunt maken.
Ingrediënten voor 8 bagels:
– 500 gram speltbloem
– 5 theelepels kaneel
– 10 gram zout
– 7 gram gist
– 20 gram lichte basterdsuiker
– 300 ml lauwwarm water
– een handje rozijnen
Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van je keukenmachine en kneed er met de deeghaken een soepel brooddeeg van.
– Laat de machine zeker 10 tot 15 minuten op lage stand kneden.
– Laat het deeg in de kom, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
– Wel de rozijnen in lauw water, giet af en dep droog.
– Vouw de rozijnen na het rijzen door het deeg en verdeel in acht stukken.
– Draai er bollen en vorm met je handen een bagel met een gat van ongeveer 4 cm doorsnede in het midden.
– Leg de bagels op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
– Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een grote pan water aan de kook.
– Knip het bakpapier rond de bagels uit en leg voorzichtig twee bagels in het water. Het bakpapier zal gauw loslaten. Kook de bagels 1 minuut en keer halverwege.
– Schep de bagels voorzichtig uit de pan en laat even uitlekken op een schone theedoek.
– Leg de bagels daarna op een met bakpapier bekleede bakplaat en bak de bagels in 20 minuten goudbruin.
– Bewaar de bagels in een luchtdichte bak of vries ze in.
Totale bereidingstijd: 2,5 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!