Homemade granola

Het is vrijdag en bijna weekend en ik gebruik de vrijdag altijd om even iets te bakken voor de komende week. Soms zijn dat gezondere muffins en een andere keer maak ik cruesli. Vandaag heb ik het recept voor een heerlijke homemade granola voor jullie.
Homemade granola
Deze homemade granola maak je snel klaar en je hebt voor ongeveer 2 weken een lekker, crunchy ontbijt. Ik voegde gedroogde cranberry’s toe, maar je kunt er ook voor kiezen om kokossnippers, ongebrande noten, zaden of pitten toe te voegen. Ik zou zeggen, leef je uit!

Ingrediënten voor 1 grote pot:
– 270 gram havermout
– 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 1/2 theelepel kaneel
– 115 gram honing
– 60 ml olijfolie
– 1 theelepel vanille-extract
– een snuf zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 150 graden en stel in op 25 minuten.
– Meng de havermout, kokosbloesemsuiker, kaneel en zout in een kom.
– Meng in een andere kom de honing, olijfolie en vanille.
– Roer de natte ingrediënten door de droge en meng goed.
– Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en en spreid de granola over de bakplaat.
– Bak de homemade granola in ongeveer 20-25 minuten licht bruin. Ik haalde mijn granola er na 21 minuten uit.
– Til het bakpapier met de granola voorzichtig op een rooster en laat afkoelen. Roer wel om de vijf minuten de granola door. Je zult zien dat de granola harder wordt.
– Voeg de cranberry’s, noten of zaden toe en doe de granola in een luchtdichte bak.
– Eet smakelijk!
Homemade granola
Totale bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten wachttijd.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Homemade granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s