Deze parelcouscous met feta en parmaham is een perfecte maaltijd om klaar te maken tijdens een warme dag of als foodprep. Tijdens het koken van de parelcouscous snijd je alle ingrediënten in blokjes, zodat je alles kunt mengen zodra de parelcouscous klaar is.
Ook kun je deze parelcouscous met feta en parmaham klaarmaken voor een buffet. Je hebt er bijna geen werk van, maar zet toch een hele smakelijke salade op tafel. Heb je liever een vega variant? Laat dan de parmaham weg.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram parelcouscous
– 1 liter water
– 1/4 komkommer
– 1/2 courgette
– 1/2 gele paprika
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 100 gram feta
– 3 plakjes parmaham
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Kook de parelcouscous in het water.
– Was ondertussen de groente, snijd deze in kleine blokjes en doe in een grote kom.
– Snijd de feta, zongedroogde tomaatjes en parmaham in blokjes en doe ook in de kom.
– Giet de parelcouscous af, doe in een aparte kom en roer de olijfolie, oregano, knoflookpoeder en zout door de parelcouscous.
– Doe de parelcouscous bij de groente, feta en parmaham en schep alles goed door.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Had wel handig geweest als we de recepten konden printen
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Cora. Helaas heb ik die optie niet via het programma dat ik gebruik.
LikeLike