Gazpacho is een koude tomatensoep die gemaakt wordt van rauwe groenten en wordt gedronken tijdens de warme zomermaanden. Ik vind gazpacho echt heel lekker, maar omdat ik geen rauwe tomaten (meer) kan eten zocht ik naar een andere manier om gazpacho te maken.
Ik besloot een gazpacho van fruit te maken en net als gewone gazpacho serveer je deze gazpacho van abrikozen lekker koud. Het is het perfecte dessert. Fruitig, fris en zoet en daarnaast nog eens makkelijk te maken ook!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 250 ml witte druiven & citroendrank (pak)
– 250 ml magere yoghurt
– 250 ml water
– 8 abrikozen
– 1 1/2 eetlepel suiker
– 2 sneetjes wit brood
– muntblaadjes ter decoratie
Bereidingswijze:
– Ontpit de abrikozen en snijd in partjes. (Ik liet de schil eraan zitten.)
– Doe alle ingrediënten minus het brood en de munt in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. (Er mogen kleine stukjes in zitten.)
– Snijd de korsten van het brood en mix het brood door de gazpacho.
– Giet de gazpacho in glazen, dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
– Serveer de gazpacho met abrikozen met een blaadje munt.
– Enjoy!
Totale bereidingstijd: 10 minuten (+ 3 uur wachttijd).