Heb je zin in een gezonde maaltijd, die vult en waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan? Lees dan vooral verder, want vandaag heb ik het recept voor courgetti met avocadosaus en garnalen voor jullie.
Dit maal is ideaal voor in de zomer, want het ligt niet zwaar op de maag en is snel klaar. Dit recept kun je zelfs op de camping maken, zo makkelijk is het!
Ingredienten voor 2 personen:
– 2 scheutjes magere yoghurt
– 1 avocado
– 1 citroen
– 2 courgettes
– 250 gram garnalen uit de diepvries
– een scheutje olijfolie
– een theelepel knoflookpoeder
– een theelepel paprikapoeder
– een snufje chilipoeder
– zout en peper
Bereidingswijze:
– Ontdooi de garnalen.
– Meng in een kom het sap van de halve citroen, het paprikapoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
– Roer de garnalen hier door heen en laat even staan.
– Snijd de courgettes met een spirelli in spaghetti-slierten en verdeel over de borden.
– Verhit de olijfolie in een pan, doe de garnalen en marinade in de pan en bak de garnalen gaar.
– Prak de avocado fijn, knijp de andere helft van de citroen uit en voeg toe, doe ook de yoghurt erbij en maak op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
– Roer de avocado-saus door de courgetti, voeg de garnalen toe en geniet! Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten.