Chocolade muffins

Een recept dat nog niet op Lovetocookhealthy.nl stond, is het recept voor gezondere chocolade muffins. Dus was het de hoogste tijd om hier mee aan de slag te gaan. Deze chocolade muffins kun je makkelijk op een avond maken, want je hebt er maar 5 minuten werk van en vervolgens bak je ze in 20 minuten af. Deze heerlijke chocolade muffins zijn dus binnen het half uur gemaakt!
Chocolade muffins
De muffins kun je in de vriezer tot 3 maanden bewaren (wedden dat ze eerder op zijn?) of 2 dagen op kamertemperatuur. Wij hadden ze in ieder geval snel op!

Ingrediënten voor 12 muffins:
– 3 rijpe bananen
– 200 gram speltbloem
– 100 ml magere melk
– 2 eieren (L)
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram cacaopoeder
– 30 gram 74% pure chocolade
– een zakje bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel honing
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Mix de bananen samen met de melk, eieren, suiker, honing en de vanille-extract in de blender/keukenmachine tot een glad beslag.
– Roer in een kom het speltbloem, cacaopoeder en bakpoeder goed door elkaar.
– Doe de droge ingrediënten bij het natte beslag en mix kort tot een glad beslag.
– Hak de chocolade in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
– Vet een muffinblik voor 12 muffins in met wat olijfolie.
– Lepel het beslag in de gaten en bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s