Bosvruchten bananenijs

Vorig jaar maakte ik Chunky Monkey bananenijs. Deze viel zo goed in de smaak dat het tijd werd voor een nieuwe variant, daarom heb ik vandaag het recept voor dit heerlijke bosvruchten bananenijs.
Nicecream bosvruchten bananenijs
Dit ijs bestaat volledig uit fruit en slechts 2 ingrediënten. Gezonder kan ik het niet voor je maken. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke ijs? Hier komt het minirecept!

Ingrediënten voor een kleine bak ijs:
– twee rijpe bananen, in plakjes gesneden en daarna ingevroren
– 150 gram bevroren bosvruchten (doosje)

Bereidingswijze:
– Doe nu de bananen in de kom van een keukenmachine (met hakmes) en pulseer een paar keer voorzichtig tot er een grote klonter banaan
ontstaat.
– Schraap de banaan van de zijkanten van de kom en zet de keukenmachine nu weer aan. Je zult merken dat de machine in het begin moeite
heeft om het ijs klein te krijgen, maar laat hem net zolang draaien tot er een romige substantie ontstaat. Roer even goed om te kijken
of er geen stukjes zitten.
– Voeg de bosvruchten toe en laat de keukenmachine draaien tot er mooi paars geheel ontstaat.
– Schep het ijs in een plastic bakje en je laat het ijs hard worden in de vriezer.
– Na ongeveer 7 uur in de vriezer is er een mooi ijs ontstaan.
– Eet smakelijk!
Nicecream bosvruchten bananenijs
Totale bereidingstijd: 15 minuten + 7 uur wachttijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s