Vandaag heb ik een lekkere, ietwat zurige soep voor jullie. Deze geroosterde gele paprikasoep is super snel klaar en erg lekker met brood of gewoon zo. Je proeft de geroosterde paprika erg goed in de soep, daar heb je verder geen kruiden voor nodig.
De soep kun je makkelijk en snel maken op een doordeweekse avond. Heb je toch een lekker gerecht met groente, maar niet enorm veel werk. Een win-win dus!
Ingrediënten:
– een scheut olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 1 winterpeen
– 1 gele paprika
– 1 pot geroosterde gele paprika’s
– 750 ml kippenbouillon (of groente voor vega)
Bereidingswijze:
– Verwarm de olijfolie in een soeppan.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
– Snijd ondertussen de gewone gele paprika en winterpeen in kleinere stukken.
– Doe de paprika en winterpeen in de pan en roerbak gedurende 3 minuten mee.
– Laat de gele paprika’s in pot uitlekken, verwijder eventuele zaadlijsten en snijd in kleine stukken.
– Voeg de geroosterde paprika en bouillon bij de rest van ingrediënten en breng aan de kook.
– Laat de soep 15 minuten pruttelen en pureer daarna glad.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 25 minuten.