Wist je dat je ook heel goed kunt bakken met proteïnepoeder? Proteïnepoeder geeft bijvoorbeeld een zoete smaak aan kwarktaartjes. Daar heb je dus helemaal geen suiker, honing of andere zoetstof voor nodig.
Vandaag heb ik het recept voor lekkere proteïne banaan cheesecakes voor jullie! Lekker als ontbijt, snack of dessert! Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Ik maakte de bodem met de Crunch & Cream Cookies die ik bij Body&Fit heb gekocht. Ik had nog 3 dozen liggen en zou ze niet op tijd op krijgen, ik had iets te enthousiast ingekocht (story of my life)
Ingrediënten voor 8 cheesecakes:
– 100 gram Crunch & Cream Cookies
– 8 gram kokosolie
– 75 gram Philadelphia light
– 225 gram magere kwark
– 1 zakje Smart Protein banaan
– 2 eieren
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 30 minuten.
– Verwarm de kokosolie in een steelpan en maal de cookies fijn in een keukenmachine.
– Meng de koekkruimels met de kokosolie en schep in siliconen cupcake vormpjes. Druk goed aan met lepel en zet weg.
– Meng nu de Philadelphia light, kwark, Smart Protein en eieren in een kom en roer tot een mooi glad mengsel.
– Schep het mengsel in de vormpjes en bak de Proteïne banaan cheesecakes in 25-30 minuten gaar.
– Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze daarna nog voor minstens 3 uur in de koelkast.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten.
Zien er lekker uit zeg :)! Ik heb nog nooit iets met proteïne poeder gemaakt, dus het is zeker iets om eens uit te proberen 🙂 dankjewel
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel! Je kunt proteïnepoeder ook in cakes of muffins stoppen.
LikeGeliked door 1 persoon