Huzarensalade

Met het barbecueseizoen voor de deur, deel ik vandaag het recept van een makkelijke, heerlijke huzarensalade. Deze salade doet het goed bij de barbecue, want het vult goed en smaakt heerlijk bij een stukje vlees.

Huzarensalade

Daarnaast is deze huzarensalade ook nog eens snel klaar. Maak de salade een paar uur van tevoren klaar, zodat de smaken goed intrekken. Haal kort voor serveren uit de koelkast, zodat de huzarensalade niet heel koud is.

Ingrediënten:
– 400 gram vastkokende aardappelen
– 3 eieren
– 4 augurksticks
– 10 zilveruitjes
– 100 gram fricandeau/rosbief
– 1 jonagold appel
– 4 eetlepels yogonaise
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in ruim water met zout in 10 minuten gaar.
– Giet de aardappelblokjes af en laat afkoelen.
– Breng de eieren in ruim water aan de kook en kook in 8 minuten hard.
– Giet de eieren af en laat schrikken met koud water. Zet even weg.
– Schil de appel en snijd in blokjes.
– Snijd ook de augurksticks en zilveruitjes in stukjes.
– Snijd de fricandeau in reepjes en doe alle gesneden ingrediënten in een kom.
– Voeg de yogonaise toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
– Dop de eieren en snijd in partjes.
– Schep de salade op een schaal of in kommen en maak af met de eieren.
– Eet smakelijk!Huzarensalade
Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s