Bananenbrood muffins met chocolade

Ja daar ben ik weer met een soort van bananenbrood, namelijk bananenbrood muffins. Een lekkere, gezonde snack voor op het werk, op school of gewoon thuis. Deze heerlijke bananenbrood muffins kun je prima invriezen, perfect dus om vooruit te maken.
Bananenbrood muffins met chocolade
Ingrediënten voor 9 muffins:
– 2 rijpe bananen
– 200 gram speltbloem
– 1 theelepel bakingsoda
– 1 theelepel kaneel
– 150 gram Griekse yoghurt 2%
– 1 ei
– 2 eetlepels magere melk
– 4 eetlepels honing
– 1 eetlepel olijfolie
– 50 gram pure (78%) chocolade

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een muffinvorm in met olie en bestrooi met wat bloem.
– Meng de speltbloem, bakingsoda, kaneel en zout door elkaar in een kom.
– Prak de bananen in een andere kom (geen stukjes), pak een mixer en mix het ei, de melk, Griekse yoghurt, honing en olijfolie door de bananen.
– Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en mix kort tot je geen bloem meer ziet.
– Hak de chocolade fijn en roer deze door het mengsel.
– Giet het beslag in het muffinblik (ik kon 9 muffins maken).
– Bak de muffins in 25 minuten goudbruin, zet de oven uit en de deur op een klein kiertje, zodat de muffins langzaam af kunnen koelen.
– Haal ze na een half uur uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood muffins met chocolade

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s