Vandaag heb ik weer een nieuw recept voor een hartige quiche voor jullie. Deze quiche zit boordevol groente en staat snel op tafel. Je kunt deze broccoli tomatenquiche ook goed een dag van tevoren maken als mealprep.
Ingrediënten:
– 5 plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer (ontdooid)
– 6 trostomaten
– 1 broccoli
– 250 ml crème fraîche
– 3 eieren
– 100 gram Parmezaanse kaas
– zout en peper
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 190 graden en stel in op 30-40 minuten.
– Bekleed een ingevette taartvorm met het hartige taartdeeg.
– Prik met een vork gaatjes in de bodem.
– Kook de broccoli gaar en giet af.
– Snijd de tomaten in plakjes.
– Kluts de eieren, 50 gram Parmezaanse kaas, crème fraiche en peper en zout door elkaar.
– Leg de broccoli in de vorm, verdeel de tomaten erover en giet dan het eimengsel in de vorm.
– Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de broccoli tomatenquiche.
– Bak de quiche in 40 minuten gaar.
– Hij is goed als je er een prikker in kunt doen en deze er schoon uit komt.
Dit ga ik zeker een keer maken! Ziet er echt super lekker uit. 😍
LikeLike
Dank je! Last je weten wat je er van vindt? 😃
LikeLike
Ja, zal ik doen! 😊
LikeGeliked door 1 persoon