Bananenbrood met rozijnen en walnoten

Dit bananenbrood met rozijnen en walnoten doet een beetje denken aan een mueslibol. De combinatie walnoten en rozijnen geeft je bananenbrood weer net even een andere smaak.

Net als alle andere bananenbroden is dit bananenbrood met rozijnen en walnoten vrij van toegevoegde suikers. Een lekkere, verantwoorde snack dus.
Bananenbrood met rozijnen en walnoten

Ingrediënten:
– 3 grote rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram speltbloem
– 2 theelepel bakpoeder
– een snuf zout
– 3 handjes rozijnen
– 75 gram walnoten
– een scheutje magere melk

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten.
– Wel de rozijnen in warm water.
– Doe de bananen in een keukenmachine en hak fijn tot er een mooie gladde massa ontstaan.
– Voeg de eieren toe en meng ze door het beslag.
– Voeg nu het speltbloem. de bakpoeder, melk en het zout in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
– Als je geen bloem en bakpoeder meer ziet, mix je de walnoten door het beslag.
– Giet de rozijnen af en roer door het beslag.
– Giet het beslag in een siliconencakevorm en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
– De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt.
– Laat het bananenbrood met rozijnen en walnoten even afkoelen en haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood met rozijnen en walnoten
Totale bereidingstijd: 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s