Focaccia

Ik ben de laatste tijd ook steeds meer aan het experimenteren met het maken van broden. Ik heb geen broodmachine, dus maak ik alle broden in de oven. Het enige vervelende aan het maken van je eigen brood is dat er zoveel rijstijd in gaat zitten. Ik maak de broden dan ook altijd op mijn parttime dag.
Focaccia
Een focaccia maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje en het is een stuk makkelijker dan ik dacht. Vandaag laat ik je een basisrecept zien.

Ingrediënten voor 1 focaccia:
– 250 patentbloem
– 1 zakje gedroogde gist
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie + extra
– 175 ml koud water
– grof zeezout

Bereidingswijze:
– Doe de bloem, gist, zout, olijfolie en 150 ml water in een kom.
– Meng voorzichtig met je handen tot er een deeg ontstaat en kneed dit gedurende 5 minuten.
– Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe en kneed verder.
– Trek het deeg uit elkaar en vouw de zijkanten naar het midden, draai de kom 90 graden en herhaal gedurende 5 minuten.
– Doe wat olijfolie op een werkblad (een grote snijplank werkt ook) en kneed hierop het deeg gedurende 5 minuten.
– Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat een uur rijzen.
– Druk het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en maak er een mooi rechthoekig brood van.
– Laat opnieuw afgedekt een uur rijzen.
– Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
– Besprenkel de focaccia met olijfolie en strooi het zout erover.
– Bak de focaccia in 20 minuten gaar.

Focaccia

Totale bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s