Pretzels

Als ik in Duitsland ben, dan eet ik graag pretzels. Zo lekker vind ik dat taaie brood met grote korrels zout erop. Dus werd het tijd om ze zelf te maken.
Recept voor pretzels
En dat is helemaal niet moeilijk! Je hebt alleen wat geduld nodig. Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 10 kleine pretzels:
– 400 gram tarwebloem
– 7 gram droge gist
– 250 milliliter warm water
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 tl kristalsuiker
– 1 eigeel
– grof zeezout

Bereidingswijze:
– Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en het zout in een kom.
– Maak een kuiltje in het midden en schenk er het warme water in. Kneed in 8 minuten tot een soepel deeg.
– Laat het deeg 30 minuten rijzen.
– Kneed na de 30 minuten het deeg nogmaals door en verdeel in 10 gelijke stuken.
– Rol de stukken tot strengen van ongeveer 40 cm lang.
– Leg elke streng in een U-vorm.
– Neem de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen. Duw de uiteinden vast in de bocht van de U.
– Ga zo door tot je 10 pretzels hebt.
– Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Klop het eigeel los en bestrijk de pretzels hiermee.
– Bestrooi nu met het zeezout en laat de pretzels nog 10 minuten rijzen.
– Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de pretzels in 15 minuten gaar.

Totale bereidingstijd: 1.5 uur

Een gedachte over “Pretzels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s