Vandaag heb ik het recept voor een héérlijke, skinny stamppot boerenkool voor jullie. Een koolhydraatarme variant op de gewone stamppot boerenkool, omdat je geen aardappels gebruikt.
Ik heb voor extra smaak wat halloumi erbij gedaan, maar als je deze stamppot echt skinny wilt houden, dan laat je het weg.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram boerenkool (gesneden en gewassen)
– 300 gram pastinaak
– 300 gram knolselderij
– 8 chipolata runderworstjes
– 8 plakjes halloumi
– bakboter met olijfolie
Bereidingswijze:
Doe de boerenkool in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 25 minuten gaar.
Schil de pastinaak en knolselderij en snijd in blokjes. Doe in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 20 minuten gaar.
Als de groenten bijna klaar zijn, doe je wat bakboter in een pan en bak je de chipolataworstjes bruin. Doe wat water in de pan, zodat je een jus krijgt.
Verwarm een grilpan en gril de halloumi.
Giet alle groenten af en stamp door elkaar. Schep op de borden en maak af met de chipolataworstjes, jus en halloumi. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.