Linzensoep is een soep die ik veel te weinig maak. En dat terwijl je zo goed kunt variëren met deze peulvrucht! Zo maakte ik een tijdje terug deze heerlijke, verwarmende Indiase rode linzensoep.
Deze soep kun je als lunch eten of als avondeten. Neem dan een lekker grote kom en serveer er naanbrood bij. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke soep? Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– een halve rode peper
– 1 cm gember
– 1 1/3 theelepel garam masala
– 200 gram rode linzen (uit zak en schoongespoeld)
– 1 liter water
– 2 blokjes kippenbouillon
– 4 trostomaten, in blokjes
– 4 theelepels tomatenpuree
– een scheutje magere yoghurt
– een scheut olijfolie
– een handje peterselie
Bereidingswijze:
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan.
Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper (zonder de zaadjes) fijn en fruit deze.
Voeg de garam masala toe en bak mee. Rasp de gember en voeg ook toe.
Doe nu het water, de bouillonblokjes, tomaten en linzen in de pan en laat ongeveer 15 minuten koken.
Pureer daarna de soep glad, roer de tomatenpuree er naar smaak door, pureer nog even goed en serveer met een beetje yoghurt en peterselie. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Een gedachte over “Indiase rode linzensoep”