Curry kokos bloemkoolsoep

Vandaag heb ik weer een heerlijke soep voor jullie. Een romige, kruidige bloemkoolsoep! Deze soep staat binnen 30 minuten op tafel en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Curry kokos bloemkoolsoep
Deze soep kun je zowel als lunch als ’s avonds eten. Dan zou je nog een lekker afbakbrood erbij kunnen serveren.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 kleine uien
– 1 teen knoflook
– 1 bloemkool
– 1 liter water
– 2 groentebouillonblokjes
– 250 ml kokosmelk
– 3 theelepels curry madras kruiden
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan. Was ondertussen de bloemkool en snijd deze in roosjes. Doe de bloemkool, kruiden, water en bouillonblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool gaar koken. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep glad en roer de kokosmelk er door heen. Laat nog heel even 2 minuten pruttelen en klaar is deze heerlijk curry kokos bloemkoolsoep! Eet smakelijk!
Curry kokos bloemkoolsoep
Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s