Vandaag heb ik weer een heerlijke soep voor jullie. Een romige, kruidige bloemkoolsoep! Deze soep staat binnen 30 minuten op tafel en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Deze soep kun je zowel als lunch als ’s avonds eten. Dan zou je nog een lekker afbakbrood erbij kunnen serveren.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 kleine uien
– 1 teen knoflook
– 1 bloemkool
– 1 liter water
– 2 groentebouillonblokjes
– 250 ml kokosmelk
– 3 theelepels curry madras kruiden
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan. Was ondertussen de bloemkool en snijd deze in roosjes. Doe de bloemkool, kruiden, water en bouillonblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool gaar koken. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep glad en roer de kokosmelk er door heen. Laat nog heel even 2 minuten pruttelen en klaar is deze heerlijk curry kokos bloemkoolsoep! Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Een gedachte over “Curry kokos bloemkoolsoep”