Ik speelde al een tijdje met het idee om een nieuwe variant bananenbrood te maken. Na lang denken werd dat een carrot cake bananenbrood. Een lekker bananenbrood met groente erin verstopt en heel veel gezonder dan een echte carrot cake.
Wil je toch een iets ongezondere carrot cake bananenbrood, dan kun je natuurlijk altijd nog een lekkere laag cream cheese over de bovenkant van de carrot cake smeren.
Ingrediënten:
– 4 kleine bananen
– 200 gram speltbloem
– 1 zakje bakpoeder
– 2 eieren
– 40 gram pecannoten
– 110 gram wortels
– 100 ml magere melk
– 1 eetlepel honing
– 3 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 45-50 minuten.
Pureer de bananen, eieren, melk en honing in een blender/keukenmachine.
Meng de bloem, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom. Doe de droge ingrediënten bij het bananenmengsel en mix goed door elkaar. Rasp nu de wortels en hak de pecannoten grof en spatel deze door het mengsel.
Stort het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de carrot cake bananenbrood in 45-50 minuten gaar. Laat de cake heel even in de vorm staan afkoelen en stort vervolgens op een rooster, zodat deze volledig kan afkoelen. Enjoy!
Totale bereidingstijd: 1 uur, 15 minuten.