In Amerika eten ze vaak meatloaf oftewel gehaktbrood. Het leek me altijd al leuk om dit zelf een keer te maken. Ik ging ermee aan de slag en maakte een heerlijk gehaktbrood. Heerlijk met een klodder ketchup erop. Hieronder staat het recept!
Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 1 paprika
– 3 eieren
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 150 gram paneermeel
– 3 snufjes paprikapoeder
– zout
– peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 45 minuten. Pak een cakevorm en doe hier bakpapier in.
Snipper de ui en snij de knoflook en de paprika. Hak daarna alles heel fijn en doe alles in een grote kom. Meng de tomatenpuree erdoor. Klop vervolgens de eieren door het mengsel. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Doe dan het gehakt en het paneermeel erbij en kneed alles door elkaar.
Schep vervolgens alles in de cakevorm en druk goed aan. Zet in de oven en bak in 45 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 60 minuten