Knapperige kardemomkoekjes

Gesponsord. Het is bijna weekend en dan bak ik graag iets lekkers. Deze kardemomkoekjes zijn lekker kruidig en heerlijk voor bij de thee.

Deze koekjes zijn niet healthy, maar dat hoeft ook niet altijd. Het gaat allemaal om balans!

Ingrediënten voor ongeveer 40 koekjes:
-150 gram ongezouten zachte boter
-150 gram lichte basterdsuiker
-250 gram bloem
-2 theelepels gemalen kardemom
-een halve theelepel gemberpoeder
-een halve theelepel kaneel
-een snuf zout

Bereidingswijze:
Snijd de boter in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg. Het deeg is pas goed als het niet meer kruimelig is, maar een geheel.
Dek het deeg af en laat het tenminste een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrechtblad en rol uit tot het deeg een halve centimeter hoog is. Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Afhankelijk van de grootte van het vormpje haal je ongeveer 40 koekjes uit het deeg.
Bak de koekjes in maximaal 15 minuten gaar. Houd de oven goed in de gaten, zodat de koekjes niet te bruin worden. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Tip: bewaar de koekjes in een glazen trommel, zo blijven ze lekker knapperig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s