Restaurants in Sevilla

Vorige maand waren mijn man en ik een weekje in Sevilla. Na onze vakantie in Amerika wilden we graag nog een weekje naar de zon en waar beter dan in Sevilla? Ik was in 2008 al eens in Sevilla geweest, maar vond het nog wel heel erg veranderd. Ook kon ik de restaurantjes waar ik toen at niet meer terugvinden, dus moesten we op zoek naar andere (tapas) restaurants.

Hieronder geef ik een paar leuke adresjes. Lees je mee?

1) Antigüedades Bar
Dit restaurant zit in een straat vlakbij de kathedraal van Sevilla, waar nog veel meer restaurants zitten. We liepen een beetje te zoeken en na een blik op de kaart besloten we hier te gaan eten.
We kozen verschillende tapas uit, waaronder de geitenkaas uit de oven met walnoot, een marmelade van paprika en basilicumdressing; de huisgemaakte kroketjes; paella en gegrilde artisjok.
Ik las wisselende reviews over dit restaurant, maar vond dit toch wel een van de betere restaurants. Er is ontzettend veel keuze (dus niet alleen de standaard tapas), je kunt heerlijk buiten zitten en de duurste tapa kost 4 euro.
Met drinken erbij was de rekening 25 euro, de BTW en het broodmandje zitten bij de menuprijzen inbegrepen.

Je vindt het restaurant aan de Calle Argote de Molina, 40, 41004 Sevilla.

2) El rincón de Manolo
Ons hotel zat buiten het centrum in de wijk Heliopolis en op onze eerste avond zochten we een tapas restaurant dichtbij het hotel. We kwamen bij El rincón de Manolo uit. Een echte locals bar, waar je voor weinig geld lekker en veel kunt eten.
We waren wat vroeg (de keuken gaat om half 9 open) dus bestelden we eerst wat drinken en daar kregen we heerlijke olijven bij.
We aten geitenkaas uit de oven met pinda’s en honing; een mini hamburger; huisgemaakte kroketjes; de lasagne van aubergine en de flamenguín, een specialiteit uit Cordobo met ham, ei en varkensvlees.
Met drinken erbij was de rekening 29 euro, de BTW en het broodmandje zitten bij de menuprijzen inbegrepen.

Je vindt het restaurant aan de Av. Padre García Tejero, 10, 41012 Sevilla.

3) Yowoor
De week dat wij in Sevilla waren, was het dagelijks 37 graden, dus tijd voor een ijsje. We kwamen bij Yowoor uit, waar we een frozen yogurt met twee toppings bestelden. Mocht je nou in Sevilla zijn, bestel dan hier even een frozen yogurt, want ze mengen de yoghurt en toppings met behulp van twee spatels en een bevroren plank. Een beetje een roerbak idee, maar dan koud. Erg leuk om te zien en verrassend!

Je vindt ze aan de Av. de la Constitución, 34, 41001 Sevilla.

4) La Bodega
Vlakbij de Plaza de la Alfalfa vind je La Bodega, een populaire tapasbar bij de lokale bevolking en ook steeds meer toeristen weten het te vinden.
We hadden goede reviews gelezen op internet en we werden zeker niet teleurgesteld.
We kozen voor de spinaziekroketjes met kabeljauw (voor mij); mijn man had de kroketjes met ham en verder bestelden we de geroosterde paprika; geitenkaas met guacamole; Carolina de Calabacín ( een taartje van courgette) en de kip met honingsaus.
Het eten was weer ontzettend goed. Als je net als ons telkens ergens anders tapas gaat eten, dan merk je zeker verschil in bijv. de kroketjes en het aanbod. La Bodega staat dan ook hoog op mijn favorietenlijstje!
We waren 27 euro kwijt, de BTW en het broodmandje zitten bij de menuprijzen inbegrepen.

Je vindt ze aan de Calle Alfalfa, 4, 41003 Sevilla.

5) Levies Cafe-Bar
Ook deze bar werd op verschillende reisfora genoemd als favoriet. Deze bar zit op de hoek van Calle Leviés en Calle San José op tien minuten lopen van de tuinen (Jardines de Murillo) achter de Real Alcázar. Het was de avond dat wij gingen eten om 9 uur nog 35 graden dus maakten we dankbaar gebruik van het terras met vernevelaars. We aten hier onder andere de gestoofde spinazie met kikkererwten (aanrader!); kroketjes; tortilla de patata met whisky en gegrilde inktvisringen.
De eindrekening was 32 euro, de BTW zit bij de menuprijs inbegrepen, het broodmandje werd apart aangeslagen.

Je vindt ze aan de Calle San José, 15, 41004 Sevilla.

6)Bocasú Dulce Picoteo
In de Mercado de Triana vind je deze bakkerskraam met heerlijke gebakjes en soesjes. Als je aan komt lopen zie je gelijk de vitrine met allerlei verschillende smaken soesjes. Zeker de moeite waard om even iets te proberen. Ik koos zelf voor een soesje met mango en een met karamel, mijn man ging voor de groene appel en karamel.

Je vindt de kraam in de Mercado de Triana, Plaza del Altozano, s/n,41010 Sevilla.

7) Heladería Giolatto
Als je over de brug de wijk Triana uitloopt, de weg oversteekt en dan een stukje doorloopt, kom je deze ijswinkel tegen. Herinner je nog dat ik vol lof was over het ijs in Rome? Nou, dit is een zeer goede concurrent. Het ijs wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en ze hebben vernieuwende smaken. De eigenaar was ontzettend behulpzaam (misschien ook wel omdat ik Spaans spreek) en liet me verschillende smaken proeven voordat ik een keuze maakte.

Je vindt ze aan de Calle Reyes Católicos, 19, 41001 Sevilla.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s