Pittige bloemkoolsoep

Van de zomer keken we naar Masterchef en daarin werd bloemkool op drie verschillende manieren bereid. Aangezien ik niet vaak iets met bloemkool maak, besloot ik maar eens een lekkere bloemkoolsoep te maken.

Deze soep kun je zo pittig maken als je zelf wilt en smaakt nog lekkerder als je hem een dag van tevoren maakt. Dan trekken de smaken goed in.

Ingrediënten voor 1 liter soep:
– 1 bloemkool
– 1 ui
– 1 knoflook
– 1 liter water
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 volle theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel cayenne (of meer naar smaak)
– een flinke snuf peper
– 2 handjes kokossnippers

Bereidingswijze:
Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olijfolie aan. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. Als de knoflook en ui gefruit zijn, doe je de kerriepoeder, kurkuma en cayenne erbij en roer je alles goed door. Laat een minuutje bakken en blus dan af met het water. Doe gelijk de bloemkool en bouillonblokjes erbij en roer goed door. Breng de soep aan de kook en laat dan 20 minuten pruttelen.
Rooster ondertussen de kokossnippers in een droge koekenpan.
Als de bloemkool gaar is, pureer je de soep glad en maak op smaak met wat peper. Schep de soep in borden of kommen en strooi de kokossnippers erover.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s