MOM: Avocado en ei uit de oven

Als je regelmatig avocados eet, dan herken je vast wel dat avocados vaak dagenlang niet rijp zijn en zodra je een dag niet kijkt ineens overrijp zijn. Ik had weer eens een avocado liggen die bijna overrijp was en dus moest ik daar snel iets mee maken.

Ik besloot eindelijk eens de beruchte avocado en ei uit de oven te maken. Een ideaal lunchgerecht of bijgerecht van je avondeten. Ik besloot een simpele variant met 3 ingrediënten te maken. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit super simpele recept? Hier komt het!

Ingrediënten:
– 1 avocado
– 2 eieren
– een handje geraspte kaas 30+
– zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 15 minuten. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en hol de avocado iets dieper uit. Vul beide holtes met een ei, bestrooi met wat kaas, zout en peper en leg in een ovenschaal. Bak de avocado in 15 minuten gaar. De avocado is klaar als het ei aan de bovenkant gestold is. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 16 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s