Quesadillas met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Het werd weer hoog tijd voor een nieuw tapas gerecht! Vandaag heb ik heerlijke, vegetarische quesadillas voor jullie.

Er zijn zoveel mogelijkheden als je wilt variëren, maar vaak zie je toch dat quesadilles als tosti’s worden gemaakt, dus met vlees. Daarom wilde ik een lekkere vegavariant maken en natuurlijk is zijn de quesadillas snel klaar!

Ingrediënten voor 18 punten:
– 4 grote tortilla’s
– 4 handjes babyspinazie
– 6 gedroogde tomaatjes
– een bakje champignons
– geraspte geitenkaas
– olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:
Was en snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olijfolie in een wokpan en roerbak de champignons gaar. Maak op smaak met zout en peper. Haal de champignons uit de pan en roerbak de spinazie in dezelfde pan gaar.

Verhit een grilpan (ik gebruik geen olie). Beleg een tortilla met de spinazie, champignons en tomaatjes. Strooi hier de geitenkaas over en dek af met een tortilla. Druk goed aan en leg het geheel in de pan. Laat ongeveer 4 minuten bakken en draai dan voorzichtig om, zodat de bovenkant ook bruin kan worden. Haal de quesadilla uit de pan en snijd in 8 punten. Herhaal bovenstaande voor de overgebleven tortilla’s.
Serveer warm!

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Een gedachte over “Quesadillas met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s