Lasagne met kip en rode pesto

Lasagne vind ik altijd lekker, maar het is altijd zo machtig en vet. Ik besloot daarom een gezondere variant te maken. Ik heb voor deze lasagne geen lasagne bladen gebruikt, maar courgettes. Het is een heerlijke en gezonde lasagne variant geworden! Ben je nieuwsgierig geworden? Dan volgt hieronder het recept.
lasagnemetkipenrodepesto-lovetocookhealthy

Ingrediënten voor 1 schaal lasagne:
– 2 courgettes
– 3 tomaten in plakjes gesneden
– 300 gram kip in blokjes gesneden
– 1 bakje gesneden champignons (125 gram)
– 1 klein potje rode pesto (90 gram)
– 30 plus geraspte kaas
– 1 pakje gezeefde tomaten
– zout
– peper
– kokosolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie.
Snij de courgettes in lange plakken en gril deze tot ze bruin zijn. Leg ze op een bord. Strooi zout over de kipblokjes en bak ze gaar in een koekenpan. Bak de champignons kort mee en schep de pesto erdoor. Doe vervolgens de gezeefde tomaten erbij ( laat een klein beetje in het pak zitten) en doe er een beetje peper bij. Smeer het laagje tomatensaus wat je over hebt op de bodem van de ovenschaal. Beleg de bodem vervolgens met de plakken courgette, doe daarboven op het saus mengsel en een paar plakken tomaten. Ga zo verder. Eindig met een laatste laagje courgette, saus en tomaten. Strooi er rijkelijk 30 plus geraspte kaas over.
lasagnemetkipenrodepesto-lovetocookhealthy
Zet de schaal in de oven en bak gaar in 30 minuten. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:45 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s