Ik vind zoete tomatensoep heerlijk en het leek me leuk om het een keer zelf te maken. Het bleek veel makkelijker dan ik dacht. Ben je nieuwsgierig geworden, dan volgt hieronder het recept.
Ingrediënten:
– 8 flinke tomaten
– 1 liter water
– 1 bouillonblokje (groente)
– 1 grote ui
– 2 teentjes knoflook
– een scheutje ketjap
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 stuk kipfilet
– 6 eetlepels basterdsuiker (niet super gezond, maar voor een keer kan het geen kwaad!)
– 2 cm verse gember
– Een snufje zout
– Peper
– Olijfolie
Bereidingswijze:
Zet een grote pan op het vuur met 1 liter water en het groente bouillonblokje. Breng aan de kook.
Zet een andere pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snij ze kruislings. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal door snijdt. Leg ze vervolgens in de pan en kook ze ongeveer 3 minuten. Haal ze daarna uit het water en trek de velletjes eraf. Zet ze daarna even aan de kant.
Zet een koekenpan op het vuur en doe de olie erin. Snij de knoflook, snipper de ui en fruit dit in de pan.Snij de gember en bak dit kort mee. Haal de ui, knoflook en gember vervolgens uit de pan en doe alles in een schaaltje. Bak vervolgens de kipfilet in dezelfde koekenpan en doe er een scheutje ketjap bij. Doe ook de kip in een apart schaaltje en zet weg. Pak de tomaten, ui, knoflook en gember en doe alles in de bouillon. Voeg de tomatenpuree, 6 eetlepels basterdsuiker, zout en peper toe. Kook dit ongeveer 5 minuten en pureer de soep tot een gladde massa. Schep de kipfilet stukjes door de soep en breng weer aan de kook. Schep de soep in een kom en eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:30 minuten
Lijkt me een heerlijk soepje, goed idee om er ketjap door te doen 🙂
LikeLike
Hoi Nicole, dank je wel! De soep was heerlijk en ketjap geeft er lekkere smaak aan 🙂
LikeLike